четверг, 29 мая 2014 г.

У Слов'янську люди живуть у підвалах та погребах, ховаючись від обстрілів





























В останні три дні в місті відновилися активні бої: гинуть не лише терористи, а й мирні жителі.
Сьогодні в місті Слов'янськ на Донеччині, як і весь попередній місяць, на вулицях майже не видно місцевих жителів. Усі вони ховаються від обстрілів у підвалах та погребах. Іноді там же доводиться і ночувати, аби вберегти своє життя. У місті вже третій день триває активна фаза антитерористичної операції.

Чи не щодня на вулицях палають автомобілі, у різних місцях вибухами розносить будівлі, у тому числі й житлові. У багатьох будівлях вибиті шибки, а стіни – у ямках від куль. Сьогодні снаряд потрапив у дах актової зали місцевої школи №13. Інформації про жертв вибуху немає, повідомляють місцеві ЗМІ. Діти саме готувалися до свята останнього дзвоника. Усіх негайно евакуювали у підвал.



Крім того, снаряд потрапив ніби і в школу №10, а також в припаркований на вулиці Батюка автомобіль, який згорів дотла. Ще один снаряд залетів у двір по вулиці Бульварній – там ніби осколками поранило більше десяти людей. Також ЗМІ повідомляють, що під час сьогоднішнього обстрілу житлових квартали та школи у Слов'янську терористи поранили 4-річну дитину. У Слов'янську позавчора ховатися від вибухів у підвалі були змушені студенти місцевого педуніверситету, а також медики й пацієнти лікарні. Вибухами в педуніверситеті повибивало чи не всі шибки, а біля самої будівлі загинула жінка. Місцеві жителі нарікають, що терористи стріляють у житлових кварталах, навіть коли на вулицях ходять діти. Багато жителів просто все залишають і виїжджають з міста.



Нагадаємо, АТО на Сході України триває вже понад півтора місяця. Бої проти терористів українські силовики активізували після недільних виборів президента. Нині найзапекліші бої тривають у Слов'янську та Донецьку.
Більше читайте тут

























Комментариев нет:

Отправить комментарий