суббота, 10 сентября 2016 г.

Україна дозволить проведення виборів до Держдуми, якщо їх не буде на окупованих територіях

Проведення виборів депутатів Державної думи Росії у приміщеннях російських диппредставництв на території України можливе виключно після відмови російської сторони від проведення виборів на окупованих територіях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС в Facebook.

МЗС України Росії висловив рішучий протест з приводу намірів провести вибори на тимчасово окупованих територіях України - Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Такі дії російської сторони суперечать фундаментальним нормам і принципам міжнародного права і законодавству України.

"МЗС звернувся до російської сторони з вимогою не проводити вибори на
тимчасово окупованих територіях. У цьому ж зв'язку нами було відзначено, що проведення таких виборів в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв Росії неможливо", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, російські дипломатичні представництва повинні поважати законодавство України як держави перебування і не використовувати свої приміщення в цілях, не сумісних з функціями представництва, передбачених законодавством України та багатосторонніми і двосторонніми міжнародними договорами, учасницею яких є Російська Федерація.

"Нами було окремо відзначено, що проведення виборів депутатів Державної думи Росії у приміщеннях російських диппредставництв на території України можливе виключно після відмови російської сторони від проведення виборів на окупованих територіях України, а також після вилучення з федеральних списків кандидатів у депутати, висунутих російськими політичними партіями, що включені до регіональних груп, які охоплюють тимчасово окуповані Російською Федерацією території України", - додали у відомстві.

МЗС України в черговий раз закликає офіційний Кремль припинити агресію проти України і закликає міжнародну спільноту посилити дипломатичну підтримку Україні, спрямовану на деокупацію Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, а також окремих районів Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну проінформувати керівництво Російської Федерації про неможливість проведення виборів у Державну думу на українській території.

У Росії говорили, що в розмові з тоді ще послом Росії Михайлом Зурабовим Порошенко особисто давав гарантії безпеки проведення виборів.

Як повідомлялося, в день виборів в РФ, 18 вересня, в Україні повинні були бути  утворені виборчі дільниці в посольстві Росії в Києві і Генерального консульства Росії в Одесі, Львові та Харкові.
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий