среда, 13 июля 2016 г.

ПРОВАЛ РАДИ РОСІЯ-НАТО: "ЗБЛИЖЕННЯ ПОЗИЦІЙ" ЩОДО УКРАЇНИ НЕ ВІДБУЛОСЬ

Першим питанням сьогоднішнього засідання Ради Росія-НАТО стала ситуація в Україні – але ні до чого домовитись не вдалося

Україна стала першим пунктом, який обговорили учасники засідання Ради Росія-НАТО. Про це повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, передає "Інтерфакс-Україна". Результати перемов він окреслив однією фразою: "У нас не було зближення позицій".

"НАТО стурбована випадками порушення припинення вогню на Україні. Всі сторони, які підписали Мінські угоди, повинні виконувати свої зобов'язання", – заявив генсек.

За даними УНІАН, важливість українського питання Столтенберг пояснив
так: "Це важливо, тому що дії Росії в Україні підривають євроатлантичну безпеку. Союзники та Росія мають глибокі та стійкі розбіжності щодо кризи. Але це була можливість уточнити наші позиції та обмінятися думками щодо кризи в Україні".

За словами генсека, союзники висловили позицію, яка була зазначена на саміті у Варшаві. "Союзники по НАТО не визнають і ніколи не визнають нелегальну анексію Росією Криму. Ми всі повинні працювати над вирішенням конфлікту на сході України дипломатичним та мирним шляхом. Це дозволить зробити внесок у покращення відносин між НАТО та Росією", – окреслив перспективу посадовець. Столтенберг зазначив: наступне засідання Ради НАТО-Росія відбудеться, але невідомо коли.

Нагадаємо, 30 червня Росія офіційно погодилася на переговори з НАТО після Варшавського саміту. Майже два роки офіційних зустрічей між представниками Альянсу і Росії не було.
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий