суббота, 19 марта 2016 г.

Війна в Україні – самогубство для Росії

Путін не стане вести воєнних дій в Україні після виведення військ з Сирії з кількох очевидних причин
На мій погляд, сирійська і українська історії ніяк не пов'язані між собою. Це не сполучені посудини. Путін не розпочне бойових дій в Донбасі лише тому, що у нього нібито розв'язалися руки після Сирії. Можна подумати, що в Сирії у нього воювала мільйонна армія, яка тепер звільнилася і її перекинуть на український фронт. Нісенітниця. У Сирії велася військово-каральна операція за участю кількох десятків російських літаків. Наскільки я розумію, російські літаки не бомбили Україну, тому одне до іншого не має ніякого відношення.

Путін не стане вести воєнних дій в Україні ще з кількох очевидних причин. По-перше, російському президенту конче потрібно відновити відносини з
Заходом, як з економічних, так і  з психологічних міркувань. Він хоче цього відновлення, хоча й не хоче заради цього ліквідувати ДНР/ЛНР. Але активувати війну в Донбасі – не найкращий спосіб налагодити відносини із Заходом.

По-друге, війна в Донбасі абсолютно непопулярна в Росії. П'яний ажіотаж «Кримнаш» давно пройшов. Щоб розпалити його знову, необхідні надприродні пропагандистські зусилля.

По-третє, Путіну просто нема чого робити в Україні, у нього там немає ніяких цілей. Розколоти країну, окупувати половину, почати масштабну війну – це маячня, і Путін чудово це розуміє. Він не наважився на війну два роки тому, коли це було легко, і тим більше не піде зараз. Це самогубство для Росії. Масштабна війна в Україні – це не польоти до Сирії, а величезна напруга для держави, якої вона просто не витримає і обвалиться. Путін на це ніколи не піде.

Ба більше, йому це не потрібно. Захоплювати півкраїни, де тебе будуть сприймати як окупанта? Що з цим робити? Це ж не Крим. У Криму росіян зустрічали з квітами: визволителі, рятівники. Навіщо йому Україна? Повторювати подвиги Гітлера? Це в його плани не входить.

Тим не менш, після виходу Росії з Сирії тиск на Путіна з боку Заходу не посилиться. Захід цілком влаштовує Путін в його нинішньому вигляді. Ніяких претензій до нього немає.

Більше думок тут 
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий