суббота, 19 марта 2016 г.

Росія намагалася зірвати засідання РБ ООН щодо Криму, - постпред України На зустрічі були присутні понад 50 делегацій

Росія намагалася зірвати засідання Ради безпеки ООН щодо Криму, відмовляючи учасників від його відвідування. Про це під час підсумкової
прес-конференції заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, повідомляє "Укрінформ".

"Незважаючи на всі зусилля російської делегації в ООН відмовити людей брати участь у цій дискусії (що ми чули від багатьох делегатів), це не принесло жодного результату", - підкреслив представник України, додавши, що основним результатом зустрічі стала демонстрація того, що Україна продовжує мати високий рівень підтримки міжнародного співтовариства.

На зустрічі були присутні понад 50 делегацій. Із членів Радбезу її не відвідали представники Росії, Китаю, Анголи і Венесуели.
Зустріч було організовано спільно з організаціями Freedom House та Human Rights Watch.

Нагадаємо, сьогодні на зустрічі також виступив Мустафа Джемілєв з доповіддю про дотримання прав людини в Криму.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія після незаконного референдуму про статус Криму анексувала півострів. 17 березня 2014 р. президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання "незалежності" Криму, а наступного дня разом з самопроголошеними властями півострова уклав договір про входження Криму та Севастополя до складу Росії.

Зазначимо, раніше повідомлялося про те, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі не може відкрити за зверненням України кримінальну справу щодо незаконної анексії Криму Росією.
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий