воскресенье, 24 января 2016 г.

ПОРОШЕНКО: ПРОТЯГОМ ДВОХ НАСТУПНИХ ТИЖНІВ УКРАЇНА ПОДАСТЬ ПОЗОВИ ДО МІЖНАРОДНИХ СУДІВ ЩОДО АНЕКСІЇ КРИМУ

Найближчими двома тижнями Україна подасть позови до міжнародних судів у зв'язку з анексією Росією Криму.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна". "І ви протягом двох тижнів побачите цілий ряд судових ініціатив, які Україна і ті підприємства, які ми будемо супроводжувати, будуть забезпечувати судовий захист державних інтересів України за багатьма конвенціям, які ми будемо представляти в різних міжнародних судах", – сказав Порошенко в інтерв'ю
українським телеканалам, яке вийшло в ефір у неділю, 24 січня.

За словами глави держави, питання Криму має залишатися першочерговим на порядку денного країн-партнерів України. "І тут за останні дні зроблено кілька ключових і проривних речей. Ми очікуємо найближчим часом місію ПАРЄ з перевірки дотримання прав людини в Криму, у тому числі представників кримсько-татарського народу", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що Україна передала свої чіткі пропозиції щодо обговорення проблем у Криму. "Там повинен бути ЄС, там повинні бути США, залучити до цього країни-гаранти Будапештського меморандуму. Назвати цей формат можна "Женева плюс" і негайно почати консультації з організації цього процесу", – додав Порошенко.

Глава держави також зазначив, що мова повинна йти про звільнення незаконно заарештованих людей, дотримання гарантування прав кримськотатарського народу і про "дорожню карту" з деокупації Криму, яка передбачатиме значну кількість кроків – від забезпечення міжнародного тиску, програми дій з санкцій до судових процесів.  

Нагадаємо, 20 січня Петро Порошенко оновив структуру свого представництва в АРК. Він також зменшив штат представництва до 28 працівників. Це на сім осіб менше, ніж було раніше. 
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий