пятница, 31 июля 2015 г.

Путін сам себе “підкосив” в Україні – історик

Влада Путіна похитнулася, коли він ступив на дорогу війни, з якої ніяк не може зійти. 
Владімір Путін. Фото: 24tv.ua 
Влада російського президента Володимира Путіна виявилася приреченою в той момент, коли він ступив на дорогу війни, з якої йому не вдається зійти. 
Про це сказав відомий російсько-американський історик 
Юрій Фельштинський в інтерв’ю виданню Politeka, повідомляють Патріоти України. На його думку, до березня 2014 року ніщо не загрожувало владі Путіна і більш стабільної ситуації для себе Путіну годі було уявити.
“Сильніше зміцнити цю владу було неможливо. Я ніколи не погоджувався з багатьма критиками режиму Путіна, які стверджували, що “дні Путіна злічені”. Не були вони “злічені”. До анексії Криму не були. Тепер вони “злічені”, безумовно”, – говорить експерт.

“До березня 2014 Путін був гарантом стабільності в Росії і, що навіть важливіше, – у світі. В очах європейських і американських лідерів він не був другом, але був партнером і вже точно не був ворогом. Сьогодні він ворог.

 Одні кажуть це відкрито, інші від прямих відповідей йдуть, потупивши в землю очі. Але ніхто сьогодні не зацікавлений в тому, щоб підтримувати життєдіяльність ворога, який, якщо судити по тому, що відбувається 

(військовій програмі Росії, збільшенню армії, розширенню військового бюджету, військових навчань, концентрації військ у Криму і в районі Калінінграда), піти може дуже далеко. У такому Путіні ніхто за межами Росії не зацікавлений”, – зазначив історик. 

“Президент РФ вже сам себе “підкосив”. Можна теоретично уявити, що Росія виведе війська зі східної України. Я в таку ймовірність не вірю, але чисто теоретично це можливо. А ось те, що Путін Крим поверне, навіть теоретично не можна уявити. Тому підкошувати його владу не потрібно. Вона підкосилися, коли Путін ступив на дорогу війни, і ніяк не сходить з неї. 

До миру з цієї причини Росію примусити може тільки поразка, яка є неминучою. Це виключно питання часу. Швидкість поразки прямо пропорційна швидкості руху по дорозі війни. Звичайно, тим, що Путін загальмував наступ в Україні, він відстрочив свою загибель. Але сонце ще високо. Для чергового путінського бліцкригу, подібного до кримського, часу достатньо”, – підкреслив Фельштинський. 

На думку експерта, є ще один фактор, який зараз значення не має, але проявиться пізніше. “Кількість людей, активно зацікавлених в Путіні у Росії, зменшується. У якийсь момент вона (кількість -ред.) стане дорівнювати чисельності офіцерського складу ФСБ. Але оскільки в цій організації працюють виключно людожери, що пожирають в тому числі один одного, для Путіна в кінцевому підсумку це створить високий фактор ризику, тому що від опозиції Кремль очікує цивілізованих методів боротьби (і тому не боїться її), а от від власних людожерів з ФСБ очікувати слід чого завгодно, тільки не гри за правилами, – каже історик.
Джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий