вторник, 28 июля 2015 г.

Маккейн: На Росію все одно чекає поразка

«Ціна на нафту знижується, що, однозначно, буде кінцем для них. У далекій перспективі вони зіткнуться з Китаєм»

Голова Сенатського комітету з питань збройних сил Джон Маккейн не
втомлюється лобіювати у Вашингтоні допомогу Україні, в першу чергу, летальним озброєнням. Цю тему він підняв і під час виступу у Гудзонському інституті у Вашингтоні.

Не має сенсу аналізувати слова Володимира Путіна і намагатися передбачати його дії, говорить Джон Маккейн. Про свої наміри Путін повідомляє відкрито, а злочинні дії здійснює вже сьогодні.

«Кожні кілька днів росіяни пересувають паркан між Абхазією і Південною Осетією на кілька метрів углиб Грузії та завозять туди росіян. Путін підраховує, як далеко він може зайти, оцінюючи реакцію на свої дії», – заявив Маккейн.

Світ мусить зупиняти Путіна, говорить Маккейн. І перше, що можуть зробити США – озброїти українців.


«Уперше за 70 років країна втратила частину своєї території. До нашого сорому ми не дали українцям зброю, якою вони могли б себе захистити. Ми можемо їм дати «Джавеліни» – це дуже ефективна протитанкова зброя і, я гарантую, це суттєво збільшить ціну, яку Росія платить за свої дії. Але, у що складно повірити, ми навіть з українцями не усієї розвідувальною інформацією ділимося. Українці воюють зброєю 20-го століття, а росіяни використовують зброю 21-го століття.

У Вашингтоні, вважає Маккейн, також недооцінюють вплив російської пропаганди, особливо в Європі.
«Сьогодні в країнах Балтії, в Молдові, в Румунії і навіть у Польщі йде потік масивної, витонченої російської пропаганди, якому ми повинні протистояти», – каже Маккейн.

Якщо Путіна не зупинити негайно, застерігає сенатор США, усю систему євроатлантичної безпеки чекає величезне фіаско.

«Припустимо, що президент Путін вирішить увійти в три російськомовні провінції однієї з балтійських країн. Припустимо, що він тільки туди зайшов і нікуди далі. Хтось тут вірить, що НАТО завдасть військової відповіді? Я ні. Сподіваюся, що я помиляюся. І для того, щоб НАТО було заблоковано достатньо одного голосу. Політика НАТО відображає політику уряд країн-членів організації, які залежать від російської енергії. А вони ще й продовжують скорочувати витрати на оборону».

Але навіть якщо сьогодні Путін виглядає переможцем, зрештою Росію все одно чекає поразка. Вони послабили власну економіку і створили небезпечний прецедент, яким може скористатися… Китай.
«У далекій перспективі їх чекають величезні проблеми. Економіка падає. 

Я часто говорив, що Росія – бензоколонка, яка тільки прикидається країною. А потім я це висловлювання відредагував – це бензоколонка, яка управляється мафією, і прикидається країною», – каже Маккейн.
«Ціна на нафту знижується, що, однозначно, буде кінцем для них. У далекій перспективі вони зіткнуться з Китаєм. Якщо ви коли небудь летіли над кордоном між Росією і Китаєм – я не літав, мені розповідали – ви побачите сибірські ліси з одного боку і міста в Китаї, де проживають мільйони людей. У них буде процвітаючий і могутній сусід», – відзначив республіканець.
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий