среда, 25 мая 2016 г.

У найближчі години може відбутися обмін Савченко на російських ГРУшників, - джерело

Літак президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його чекає засуджена в Росії
Надія Савченко, повідомили "Інтерфаксу" інформовані джерела в середу.

"Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко", - сказав співрозмовник агентства.
За його даними, там же в аеропорту буде проведений обмін.

Зазначимо, в коментарі "Інтерфаксу" адвокат Савченко Микола Полозов заявив, що йому невідомо про її обмін.

"Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Мрку Фейгіну також. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представників держави", - сказав він.

Як розповіло інше джерело "Інтерфаксу", передачу Н.Савченко українській стороні буде здійснено на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

"У Ростові-на-Дону вже перебувають представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там же передасть двох росіян, затриманих в Україні", - зазначив співрозмовник агентства.

У той же час адвокат Єрофеєва і Александрова Оксана Соколовська допустила, що сьогодні може відбутися обмін її підзахисних на Надію Савченко.

"За наявною у мене неофіційною інформацією, сьогодні буде помилування та обмін", - сказала вона "Інтерфаксу".

Нагадаємо, сьогодні було подано прохання президенту України Петру Порошенку про помилування російських ГРУшників.

Зазначимо, що вирок, винесений Голосіївським районним судом Києва Єрофеєву та Александрову, набув чинності 23 травня о 23:59.
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий