пятница, 20 мая 2016 г.

Навіть святий Петро не допоміг: депутати перейменували Дніпропетровськ



















В Україні завершується процес декомунізації, вже перейменовано багато населених пунктів та вулиць. Сьогодні ж Верховна Рада вкотре зайнялась
новими назвами, повідомляє PRESS-ЦЕНТР з посиланням на «Українську правду».

Чи не найгучніше перейменування - міста Дніпропетровськ. Тепер воно називатиметься коротко - Дніпро. За відповідне рішення на нинішньому засідання проголосували 247 народних обранців. Автор законопроекту про перейменування Дніпропетровська позафракційний депутат Андрій Денисенко. Він нагадав, що григорій Петровський, на честь якого у 1926 році назвали місто Катеринослав, засуджений Київським апеляційним судом як один із організаторів геноциду  українського народу. Тому місто називатися на його честь не може.

Представник «Опозиційного блоку»  Олександр Вілкул намагався заперечити, мовляв, Петровський тут ні до чого, нехай місто називається на честь річки Дніпро і святого Петра. Не допомогло.

Окрім того, народні депутати підтримали проект постанови про перейменування окремих населених пунктів і районів. Відтак, місто атомників Кузнецовськ, що в Рівненській області, тепер називатиметься Варашем, а Дніпродзержинськ Дніпропетровської області перейменували на Кам`янське, повернувши йому назву, яку місто мало до 1936 року. Місто Комсомольськ Полтавської області стало містом Горішні Плавні, а Красноармійськ Донецької області - Гришин.
Окрім того, перейменовано багато сіл і селищ у різних областях.

На цьому визначення нових «імен» для населених пунктів України ще не завершене, планується продовжити цю роботу й надалі.
 Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий