четверг, 24 декабря 2015 г.

Сили АТО зірвали масштабну провокацію, бойовики залишили Комінтернове, - прес-центр АТО

Ситуація на підступах до Маріуполя повністю контролюється ЗСУ
Сили АТО зірвали масштабну провокацію, бойовики покинули Комінтернове.
Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Сили АТО остаточно зірвали чергову масштабну провокацію проросійських бандформувань в Комінтерновому. Спочатку російсько-терористичні гібридні бандформування поспішно вивели з селища устаткування та важке 

озброєння, а потім його поступово покинули і самі члени незаконних збройних формувань. Ситуація на підступах до Маріуполя повністю контролюється українськими захисниками", - наголошується в повідомленні.

"Цим злочинним актом проросійські загарбники спробували в черговий раз спровокувати українських захисників на порушення мінських домовленостей, а також здійснити психологічний тиск на жителів Маріуполя та інших населених пунктів, наближених до лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з перших же хвилин про інцидент оперативно були поінформовані Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, а також представники Спільної моніторингової місії ОБСЄ.

"Втіленняю планів бойовиків щодо ескалації конфлікту навіть не допомогло залякування та психологічний тиск на місцевих жителів, які, за задумом бойовиків, під дулами автоматів повинні були оббрехати українських воїнів, звинувативши їх в грабежах і насильстві. Своєчасна й адекватна реакція 

української сторони на можливу інформаційну провокацію бандитів зруйнувала їх спроби. Завдяки ефективній співпраці керівництва АТО і міжнародних спостерігачів, оперативному інформуванню громадськості про 

хід подій і суворому дотриманню українськими підрозділами умов припинення вогню контрольовані владою Російської Федерації бандформування відступили", - уточнюється в повідомленні.

Спочатку бойовики поспішно вивели з н. п. Комінтернове устаткування та важке озброєння, а потім селище поступово покинули і самі члени незаконних збройних формувань.

"Принагідно інформуємо суспільство: володіння н. п. Комінтернове з військової точки зору не має ні стратегічного, ні оперативного значення. Навпаки, бойовики в ході провокації планували знищити разом з підрозділами ЗСУ мирних жителів, повністю зруйнувавши селище вогнем реактивних систем залпового вогню та артилерії. Ситуація на підступах до Маріуполя повністю контролюється українськими захисниками", - запевняють у прес-центрі.

Раніше ,сьогодні ,глава МВС Арсен Аваков повідомив, що вранці бойовики покинули Комінтернове. У секторі "М" не підтвердили дану інформацію. Також повідомлялося, що бойовики екстрено ховають від ОБСЄ важке озброєння.

22 грудня бойовики зайняли Комінтернове, що знаходилося в "сірій" зоні. В розпорядженні у них є до 5 танків, понад 5 БТР та інше озброєння.
Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий