воскресенье, 29 марта 2015 г.

Це не салют. Це штатівська С-RAM гасить мінометний обстріл позицій. До речі - нелетальна зброя

Абревіатура C-RAM розшифровується досить просто: Counter Rocket, Artillery and Mortars, тобто проти НУРС, снарядів артилерії і мінометних пострілів. У
його створенні янкі вкотре не стали винаходити велосипед, а просто звалити на стандартний армійський трейлер морську CIWS (Close-In Weapon System) «Вулкан-Фаланкс».

Як озброєння використовується не менш стандартний кулемет схеми Гатлінга M61A1, розрахований на 3000 зарядів M-246 або 4500 M-940 на хвилину. Заряди можуть вражати об'єкти в радіусі до 2000 метрів. Снаряди оснащені системою самознищення, яка детонує їх у повітрі, не даючи впасти на землю.

Система виглядає неказисто, але зате - на відміну від багатьох експериментальних систем - надзвичайно надійна в експлуатації, бо всі її елементи відпрацьовані десятиліттями!

Перероблене програмне забезпечення дозволяє системі успішно перехоплювати в повітрі і підривати короткими серіями осколково-запальні снаряди, мінометні міни, снаряди РСЗВ, що летять, і навіть збивати з курсу артилерійські снаряди.

Источник 

Комментариев нет:

Отправить комментарий