понедельник, 23 марта 2015 г.

США ПОЧИНАЮТЬ ІНВЕСТУВАТИ В УКРАЇНУ. ДЕТАЛІ, УМОВИ. ПОЧАТОК.

Корпорація приватних закордонних інвестицій США (OPIC) готова інвестувати у проекти в Україні.
Бюджет одного проекту -  до 250 млн. доларів США, при цьому кількість ініційованих проектів не обмежується. Про це було домовлено на зустрічі
Олексія Павленка, Міністра аграрної політики та продовольства України із cтаршим радником Президента OPIC Карімом Салехом у Вашингтоні.

“Нам надзвичайно важлива підтримка для зміцнення та підвищення ефективності сільського господарства, зокрема щодо доступу до фінансування дрібних виробників”, - підкреслив Олексій Павленко. 

Корпорація приватних закордонних інвестицій США (OPIC) сприяє американським компаніям при виході на ринки країн, що розвиваються. Здебільшого – за рахунок кредитів і гарантій, страхування від політичних ризиків та підтримки фондів приватних інвестицій (фонди прямих інвестицій).

OPIC проводить інвестиції за напрямками зміцнення позитивного соціального та економічного блага, таких як сільське господарство, освіта, доступ до фінансів, житла для бідноти, фінансування малого та середнього бізнесу, 

охорона здоров'я, поновлювані джерела енергії, водопостачання і санітарія.
“Практично усі напрями, на яких концентрується діяльність OPIC мають відображення в аграрному секторі Україні та розвитку сільської місцевості.

Актуальними є проекти впровадження виробництва енергії з поновлюваних джерел. Україна може забезпечити такі установки сировиною. Щорічно ми отримуємо близько 60 млн. тонн тільки соломи та кукурудзяних стебел”, - повідомила Владислава Рутицька, заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції.

Нагадаємо, що в липні 2014 інвестиційний фонд OPIC припинив свою діяльність в Росії. 

У статті використовувалися матеріали з сайту Урядового порталу при кабінеті Міністрів України
Джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий