вторник, 21 августа 2018 г.

У Росії українця засудили до 2 років і 3 місяців колонії за причетність до «Правого сектору»



















Засуджений у Росії українець Роман Терновський Фото: Слідчий комітет Росії
Затриманого у Росії українця Романа Терновського засудили до 2 років і 3
місяців позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму нібито за причетність до діяльності забороненої на території РФ організації «Правий сектор». 

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії.

«Його визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.282.2 КК РФ (участь в діяльності екстремістської організації)», — йдеться в повідомленні.

Вирок Терновському набув чинності 20 серпня.

За версією слідства, у 2015-2016 роках Терновський на території України нібито «займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою «Правого сектору». Крім того, українцю інкримінують участь у блокаді російських вантажівок 15 лютого 2016 року у районі пункту пропуску «Гоптівка» на кордоні з РФ. Росія вважає, що блокування її вантажівок мало на меті «нанесення майнового і репутаційного збитку Російській Федерацій в її зовнішньоекономічним зв’язкам».

Також Терновський, за версією слідства, нібито був учасником акції під російським консульством у Харкові 12 червня 2016 року. Слідчі РФ стверджують, що вона була спрямована на «перешкоджання і зрив проведення заходів на честь Дня Росії».

«Крім того, обвинувачений здійснював пропаганду діяльності «Правого сектору» серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, зокрема серед осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації», — йдеться у повідомленні.

У жовтні 2017 року слідчий комітет Росії заявив, що у Ростові взяли під варту українця Романа Терновського, який є причетним до націоналістичної організації «Правий сектор».

Тоді прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський у коментарі Громадському повідомив, що Терновський не був членом партії і вже рік учасники організації не мали з ним жодних зв’язків.
Источник  

Комментариев нет:

Отправить комментарий