вторник, 29 июля 2014 г.

ТОП-5 скандалів на "Новой волне 2014": Валерія і Кобзон у "чорному списку" та патріотичний Дорн

Цьогоріч конкурс не обійшовся без чергових сенсаційних подій.
До конкурсу молодих виконавців 
"Новая волна 2014" у цьому році була особливо прикута увага, адже як би того не хотіли організатори, його не оминув політичний підтекст. Пропонуємо вашій увазі ТОП-5 найгучніших подій цьогорічної "Новой волны", які не обговорював хіба що ледачий.
"Російський триколор на формі Петрик і Рибікова" Перший скандал на конкурсі пов'язаний з формою, яку одягли всі учасники на жеребкування порядкових номерів своїх виступів. newwavestars.eu Форма з російським прапором наробила галасу навколо українських учасників Українських конкурсантів Вікторію Петрик та В'ячеслава Рибікова звинуватили у непатріотичності, адже вони не
відмовилися від одягу з російським прапором.

Одразу ж поповзли чутки, що артисти "продажні". Петрик і Рибікову нічого не лишалося робити, як відстояти свою честь і пояснити, що ця форма була обов'язковою для всіх учасників, і відмова її одягти означала б автоматичне виключення України з конкурсу.

"Несподівано патріотичний Іван Дорн"

У перший же день конкурсу патріотичність проявив співак Іван Дорн. Найменше цього чекали саме від нього, адже зазвичай Ваня тримається подалі таких тем. Але не в цьому випадку. Дорн вийшов на сцену помітно розлючений. Він, так само як і його музиканти, був одягнений в чорну футболку з тризубом. Артист виконав пісню українською мовою, до речі, єдину в його репертуарі.



  Після такого виступу російський депутат Віталій Мілонов, який полюбляє "забороняти" українських зірок на території РФ, так само запропонував Дорна занести в "чорний список" Росії. Мовляв через те, що в РФ не можуть виступати артисти, які "вихваляють вбивць".
Сам Дорн не дуже засмутився через заборону виступати в Росії, адже, як сказав директор зірки, він і так туди практично не їздить з концертами. 

"Валерія, Кобзон і Газманов "добалакалися"

Ще один гучний скандал пов'язаний також з "чорним списком", проте потрапили туди російські артисти Валерія, Йосип Кобзон та Олег Газманов. За день до старту конкурсу латвійський міністр закордонних справ Едгарс Рінкевич заборонив цим співакам перетинати кордон Латвії. 

Селебрітіс пали в немилість Рінкевича через свої негативні висловлювання про Україну і підтримку дій Путіна в нашій країні. У свою чергу Кобзон назвав міністра закордонних справ "йолопом" і зауважив, що міністр це зробив заради рейтингу на виборах. Такої ж думки і чоловік Валерії Йосип Пригожин. Газманов попри заборону все одно збирався їхати в Юрмалу, але судячи з усього, туди він так і не доїхав.

"Лорак молилася за Україну, "Потап і Настя" бігали з українським прапором"

Українські артисти Ані Лорак та "Потап і Настя" також відрізнилися своєю
патріотичністю. Так, Потап з Настею бігали червоною доріжкою конкурсу з величезним синьо-жовтим прапором, Потап навіть одягнув вишиванку, у якій українці так хотіли побачити його на сцені "Дзінтарі", на жаль, так і не побачили. 
А Ані Лорак обрала для виступу пісню з символічною назвою Prayer ("Молитва") і присвятила її Україні. Окрім того, на правій руці у Лорак красувалася синьо-жовта стрічка. 

"Джамала нагадувала про війну в Україні"

Навряд чи поведінку української співачки кримськотатарського походження Джамали можна назвати скандальною, але артистка теж привернула увагу. До останнього приліт співачки в Юрмалу був під питанням. 

Попри це Джамала все ж таки приїхала і кожен її виступ нагадував глядачеві про те, що вона з України. Так, у перший день зірка вийшла на сцену у
жовтій сукні з синіми аксесуарами. Вона співала пісню англійською мовою і промовляла "no war in Ukraine" ("ні війні в Україні"). А у другий конкурсний день, коли артистка співала з учасником В'ячеславом Рибіковим, вона обрала для виступу білу сукню з написом рядка з пісні "Океану Ельзи" "все буде добре".

Події в країні дуже її засмутили, тому вона вагалася їхати чи ні.
Багато українців переймалися, що учасників з України засудять члени журі. Такі думки у людей викликав той факт, що конкурс російський, а судді в ньому – росіяни. Незважаючи на це, побоювання людей були марними. Вікторія Петрик та В'ячеслав Рибіков гідно представили свою країну і завоювали серця журі. Таким чином українці цьогоріч на "Новой волне" посіли друге і третє місця. Ну а перше місце з відривом у кілька балів дісталося 17-річній грузинці Нуці Бузаладзе.
Більше читайте тут

Комментариев нет:

Отправить комментарий