воскресенье, 27 сентября 2015 г.

Ескадра російських військових кораблів зайшла в українські територіальні води і стала ледь не навпроти Маріуполя

У найгарячішій точці війни – Широкиному – режим припинення вогню працює попри всі провокації. 

Відносне затишшя на Донбасі зберігає, на щастя, життя українських бійців. Однак, насправді є дуже відносним. 
Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень. 
Є версія, що бойовиків поменшало, бо частину з них перекидають у Сирію. ООН, де завтра слухатимуть президента Росії Володимира Путіна, стурбована наказом луганських терористів: усім агенціям ООН терміново залишити Луганськ. Тож ворог справді покидає Україну чи лише зачаївся?
Саме під панівними висотами в Широкиному захлинулися численні штурми об'єднаних сил росіян та сепаратистів. І саме звідси агресор отримав потужний сигнал – далі не пройти. Ніколи ще зброя тут так довго не мовчала. Українські бійці кажуть, що таке затишшя може бути перед бурею.
Бойовики постійно влаштовують провокації, влаштовують розвідку боєм. 

Ризик знову роздмухати війну зберігається. Морпіхи це добре усвідомлюють. Засобів для провокацій у противника значно більше, ніж одна граната. Поки знімальна група ТСН розвідувала Широкине, ціла ескадра російських військових кораблів зайшла в українські територіальні води і стала ледь не навпроти Маріуполя. Чужинців відігнали. Але морпіхи не відкидають висадки десанту з моря.

Що думають по той бік Широкиного, достеменно не відомо. Знаємо лише, що тут, у найгарячішій точці війни, режим припинення вогню працює попри всі провокації. Після нещодавніх заяв України про поглиблення співпраці з НАТО, ватажки бойовиків попередили, що знову підуть у наступ. Зараз "оркестр" великих калібрів мовчить. Але "диригент", схоже, завжди готовий дати знак перервати мовчання гармат. Більше подробиць дивіться в сюжеті кореспондента ТСН Андрія Цаплієнка.
Більше читайте тут

Комментариев нет:

Отправить комментарий