суббота, 30 мая 2015 г.

СБУ встановила захист проти радіоактивного отруєння затриманих диверсантів ГРУ

Як відомо, отруєння радіоактивним полонієм стало засобом, котрим розправилися з біглим капітаном ФСБ Литвиненко. 
Олександр Александров дещо схожий на отруєного Литвиненка.
 Фото: perta.ru 
Фахівці кажуть, що радіоактивний полоній є чи не найбільш підступним засобом отруєння, зазначають Патріоти України. Служба безпеки України встановила радіаційний захист в київському військовому госпіталі, де лікують затриманих російських Грушники Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це пише Новая газета. Відзначається, що журналіст видання Павло Канигін, як і інші відвідувачі, проходив перевірку на
можливий зміст в одязі і речах радіоактивних матеріалів. Співробітники СБУ пояснили, що цей захід прийняли “у зв’язку із загрозою замаху на життя капітана Єрофєєва і сержанта Александрова з боку російських спецслужб”. В офісі радника глави СБУ Маркіяна Лубківського прокоментували так: “Ще один інцидент, на зразок усунення Литвиненко, нам не потрібен”.

Нагадаємо, екс-співробітник ФСБ Олександр Литвиненко в 1998 році стверджував, що російські спецслужби наказали йому усунути олігарха Бориса Березовського, який проживав у Великобританії. У 2000 році Литвиненко втік з Росії, отримавши політичний притулок у Великобританії. 

У 2006 році Олександр Литвиненко раптово помер від отруєння радіоактивним полонієм. Загибель екс-співробітника спецслужб розслідують донині. Великі радіоактивні альфа-частинки полонію не проникають в шкіру і важко не фіксуються звичайними детекторами радіації. Цей радіоактивний

 елемент може потрапити в організм через рану або дихальні шляхи. Однак найнадійніший спосіб – споживання з їжею або напоєм. Одного граму досить, щоб запустити незворотній цикл повільної смерті.
Джерело 

Комментариев нет:

Отправить комментарий