воскресенье, 15 сентября 2024 г.

📌Суб’єктивні підсумки 15 вересня.


📌Суб’єктивні підсумки 15 вересня. Що я вважаю основним?

🔫ЗСУ отримали 18 артилерійських установок «Богдана», які профінансувала Данія. Їх виробили за два місяці. Данія відтак першою виділила гроші на купівлю зброї для ЗСУ саме в українських виробників. І я завжди наголошую, що це гіперважливо і величезна подяка данцям за те, що вони в цьому сенсі проявляють світове лідерство. 

🇺🇸США готують «суттєвий» пакет допомоги Україні. Про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван. Пакет очікується до кінця вересня й, імовірно, міститиме системи ППО. Адже сьогодні президент Зеленський наголосив, що за цей тиждень росіяни застосували проти нас близько 30 ракет, понад 800 керованих авіабомб та майже 300 безпілотників, мотивуючи таким чином партнерів передавати комплекси ППО. 

🔴Росіяни вдарили по багатоповерхівці в Харкові. Відомо про 42 поранених. Одна жінка похилого віку загинула. Її тіло дістали з-під завалів на дев'ятому поверсі житлового будинку. Серед поранених також діти, віком 1, 4 та 12 років. Троє осіб з числа постраждалих - у важкому стані. Удар зруйнував один під'їзд будинку, пошкодив також щонайменше 1500 вікон і десятки автівок.

🌊Центральна і Східна Європа потерпає від масштабних повеней. А в цей час в Австрії, наприклад, не лише величезні повені, а в західних альпійських регіонах ще й випав сніг, який на 45 см вкрив землю. В Румунії через повені вже загинули четверо людей в повіті Галац, там також пошкоджено понад 5 тисяч будинків. Ще один загиблий - у Польщі. Також повені - у Чехії, Словаччині, Угорщині та Молдові. Сьогодні повені накрили нашу Одесу. 

@pekhno_news
Источник

Комментариев нет:

Отправить комментарий