понедельник, 29 января 2024 г.

📌Суб’єктивні підсумки 29 січня. Що я вважаю основним?


🚫Зеленський не звільняв головнокомандувача ЗСУ Залужного. Про це заявив прессекретар президента Сергій Никифоров. Крім цього, у вечірньому зверненні президент ні слова не обмовився про це. 

❗️У Донецькій області оголосили примусову евакуацію з Марʼїнської та Очеретинської громад. Це стосується дев’яти сіл. Планують евакуювати 135 людей, зокрема 73 дитини. Їх приймуть Житомирщина й Закарпаття. Там людям нададуть безкоштовне житло, соцвиплати, гуманітарну допомогу.

✔️Міністерство оборони призначило директором Агенції оборонних закупівель Марину Безрукову. Її призначення - це перший крок до трансформації держпідприємства з подальшим створенням наглядової ради з менеджерів міжнародного рівня. Міністерство стверджує, що вибудовує нову архітектуру закупівель за стандартами НАТО, яка має звести до нуля корупцію. 

🔼Оборонний концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів. За словами гендиректора, минулого року концерн отримав замовлення від федерального уряду на понад €10 млрд на виробництво снарядів для Бундесверу і ЗСУ. Цього року сума зросте щонайменше до €15 млрд.

🇭🇺Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто провів зустріч із українською стороною в Ужгороді. Він спілкувався з керівником ОП Андрієм Єрмаком і українським міністром Дмитром Кулебою. За підсумками зустрічі було оголошено про підготовку зустрічі Зеленського та Орбана. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий