вторник, 23 февраля 2016 г.

Ціни на нафту різко обвалилися через заяву Саудівської Аравії

Світові ціни на "чорне золото" 23 лютого під вечір впали у середньому на 4% на тлі заяв міністра нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі щодо неможливості зниження нафтовидобутку.



















Ціна на нафту здешевшала на 4%

Посадовець заявив, що країна не планує знижувати обсяги видобутку
нафти. Міністр додав, що деякі держави не виконують свої обіцянки, навіть якщо декларують наміри скоротити видобуток сировини, повідомляють Патріоти України з посиланням на західні ЗМІ.

Крім того, нафтовидобувникам із високою собівартістю доведеться несолодко. Їм потрібно буде "знижувати вартість, позичати гроші або ліквідуватися", щоб пристосуватися до поточної ситуації.

При цьому аль-Наїмі сказав, що не знає, коли період низьких сировинних цін закінчиться.

Після заяв аль-Наїмі квітневі ф'ючерси на Brent подешевшали на 4% до $ 33,2 за барель, а котирування WTI впали майже на 4,5% до $ 31,7 за барель. При цьому в середині дня барель Brent торгувався вище $ 35, а WTI - близько $ 33,5.

Додатковий тиск на нафтові ціни зробило заяву міністра нафти Ірану Біджан Зангане. Він назвав пропозиції Росії і Саудівської Аравії про замороження видобутку "безглуздими".

Раніше Мінфін РФ заявив, що не виключає витрату резервів, якщо ціни на нафту збережуться на рівні $30 за барель. Російський уряд має намір звернутися за коштами Резервного фонду країни, якщо ціни на нафту збережуться на рівні $30 за барель.

Источник 


Комментариев нет:

Отправить комментарий