четверг, 24 апреля 2014 г.

Бойовик з Росії каже, що ніколи не був у Грузії, а в Україну приїхав воювати через націоналістичні погляди.

Бойовик з Росії каже, що ніколи не був у Грузії, а в Україну приїхав воювати через націоналістичні погляди.
Reuters Бородатий «Бабай» воює в Слов’янську, бо в Росії він в розшуку Бородатий бойовик з Росії Олександр Можаєв приїхав в Україну воювати через націоналістичні погляди і
запевняє, що ніколи не служив у ГРУ Росії і не воював у Грузії. Про це пише журналіст Time Саймон Шустер, який побував у полоні сепаратистів у Слов'янську і зміг поспілкуватися з бородатим бойовиком, якого проросійські бійці називають "Бабаєм". Під час інтерв'ю Можаєв показав свій паспорт, згідно з яким він приїхав воювати в Україну: спочатку в Крим, а потім на Донбас, - з Краснодарського краю. Його прописка вказує, що він мешкає в місті Білореченськ. За словами Можаєва, він поїхав воювати в Україну, тому що в Росії його розшукує поліція за "спробу вбивства ножем". 

Однак підкупити суддю грошей не було. Тож він став найманцем. Можаєв заперечує, що служив у ГРУ Росії. За словами "Бабая", він дійсно служив у російських збройних силах. Але пішов у запас в середині 90-х років. З того часу входив з "Вовчу сотню" козачків у рідному місті. Журналіст Time показав Можаєву фото, де він начебто бере участь в бойових діях у Грузії. "Та я ніколи не був у Грузії, навіть у відпустці. Цей на фото більше схожий на якогось Усаму Бен Ладена", - заперечив бойовик. Участь в силовому захопленні Криму Можаєв не заперечує. За його словами, він поїхав влаштовувати заворушення на Донбасі "від нічого роботи" і через націоналістичні переконання. "Ми сиділи і думали, що робити далі. Тоді ми вирішили відвоювати ще трохи споконвічно російських територій", - сказав "Бабай".
В Слов'янську російського бороданя-найманця найняв власник фабрики мила і самопроголошений "народний мер" В'ячеслав Пономарьов. Завдяки Можаєву і ще кільком бойовикам з Білорусі, Казахстану, Росії та інших колишніх країн СРСР, він влаштував заворушення в своєму місті. За словами Пономальова, йому підкоряється 2500 бойовиків. Однак найманці на кшталт "Бабая" з них становлять кілька сотень. Сепаратисти просять допомоги в Росії, однак Кремль не спішить їм допомагати. "Нам потрібна зброя, розумієш? В нас закінчується все, окрім бойового духу", - сказав Пономарьов журналісту Time. Нагадаємо, що сьогодні українські військові погнали сепаратистів з палаючих блокпостів поблизу Слов'янська.
Більше читайте тут 

Комментариев нет:

Отправить комментарий